Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola z sosem pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 30 dag
cebula 2 szt
jabłko 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
sól do smaku
cukier do smaku
fasola biała 40 dag
żółty ser starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola z sosem pomidorowym

Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Miękką osolić i odstawić. Selery i jabłka umyć, obrać i pokroić. Dodać pokrojoną cebulę, osolić, zalać 1,5 szklanki wrzącej wody, ugotować do miękkości, ostudzić i zmiksować. Podgrzać koncentrat pomidorowy, roztarty z solą czosnek, przyprawić papryką i cukrem. Fasolę odcedzić, zalać gorącym sosem i posypać utartym serem. Potrawę podawać z dodatkiem surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 10.07.2012 23:02
uwielbiam taka fasolę
lucyna15
lucyna15 03.12.2010 10:01
ech same pysznosci
Monika193
Monika193 27.09.2010 13:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak