Fasola z sosem pomidorowym

Fasola z sosem pomidorowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • jabłko

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • fasola biała

    40 dag
  • żółty ser starty

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Miękką osolić i odstawić. Selery i jabłka umyć, obrać i pokroić. Dodać pokrojoną cebulę, osolić, zalać 1,5 szklanki wrzącej wody, ugotować do miękkości, ostudzić i zmiksować. Podgrzać koncentrat pomidorowy, roztarty z solą czosnek, przyprawić papryką i cukrem. Fasolę odcedzić, zalać gorącym sosem i posypać utartym serem. Potrawę podawać z dodatkiem surówek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewelina38

10.07.2012 23:02
uwielbiam taka fasolę

lucyna15

03.12.2010 10:01
ech same pysznosci

Monika193

27.09.2010 13:07
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat