Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rancuskie i wisnie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 ½ szkl. śmietanki 12%
500 g wydrylowanych wiśni
cukier puder
2/3 szkl. cukru
aromat waniliowy 1/4 łyżeczki
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rancuskie i wisnie

Ciasto lekko rozmrozić po czym przełożyć na dno formy, obłożyć ciastem również boki formy.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i lekko podpiec.
Następnie na podpieczonym cieście rozłożyć wiśnie i zalać je jajkami roztrzepanymi ze śmietaną. Cukrem i aromatem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
Idealne na ciepło z dodatkiem bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak