Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z marchewką i rukolą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty pekińskiej 1/2
cebula 1
marchewki 2
garść świeżej rukoli 1
pieprz do smaku
olej kilka łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z marchewką i rukolą

Kapustę posiekać i wrzucić do miski.
Cebulę i marchew obrać, umyć i cebulę pokroić w kostkę a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Dodać te składniki do kapusty, dodać porwaną na mniejsze kawałki rukolę, dodać przyprawy i wymieszać surówkę.
Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków.
Podawać do dań mięsnych, rybnych lub pierogów.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.01.2014 17:36
samo zdrowie
Anna133 16.01.2014 16:38
nie ma jak dobra surówka do obiadu
pawel123 16.01.2014 16:23
pychotka mniam
krystyna330 16.01.2014 16:22
jakie smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak