Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałówki babci

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szkl. cukru
¾ szkl. migdałów
1 szkl mąki
skórka starta z cytryny
żółtko jajek 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałówki babci

Białka roztrzepać z białek po czym dodać cukier, mąkę, żółtka oraz skórkę startą z ½ cytryny.
Całość dokładnie zagnieść.
Ciasto rozwałkować po czym wykroić z niego foremkami różne figurki.
Posmarować je roztrzepanym jajkiem, wstawić do piekarnika i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak