Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho z tortillą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
seler naciowy 1 szt.
ogórek świeży 1 szt.
papryczka ostra 1 szt.
pomidory w puszce 1 puszka
grzanki 10 dag
bulion warzywny 1/2 litra
awokado 1 szt.
sól, cukier
natka pietruszki
cytryny 1/2 szt.
tortilla 2 placki
oliwa 8 łyżek
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho z tortillą

Wykonanie:
Cebulę, czosnek, łodygi selera pokroić drobno razem z papryczką i zeszklić na połowie oliwy . Dodać pomidory z puszki, bulion i grzanki. Gotować około ½ godziny, następnie zmiksować, przyprawić do smaku i schłodzić. Awokado obrać ze skórki, pokroić, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym ogórkiem. Tortillę zrolować pokroić w plastry i obsmażyć na pozostałym oleju na złoty kolor. Masę z awokado i tortillę włożyć do zupy i w razie potrzeby doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamilaj 16.01.2014 15:44
nigdy nie robiłam ale muszę przetestować :)
Romanowka 15.01.2014 18:53
Pyszne i aromatyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak