Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowo - warzywny z nutą grzybową

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 1 kg
cebula 1
świeżej kapusty 250 g
konserwowego groszku 2/3 szk
konserwowej marchewki 1/2 szk
zmiksowanych suszonych 3 łyżki
podgrzybków
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
pieprz do smaku
sól do smaku
ok 600 ml gorącej wody
mąki ( do zagęszczenia sosu ) 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowo - warzywny z nutą grzybową

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Rozgrzać szeroki rondel, wrzucić mięso i podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć, podlać gorącą wodą, wsypać drobno zmiksowane grzyby oraz liść laurowy i ziele a także trochę soli i pieprzu i dusić prawie do miękkości mięsa. Następnie dodać kapustę i paprykę pokrojoną w kostkę i dalej dusić kilka minut.
Krok 1 - Gulasz wieprzowo - warzywny z nutą grzybową foto
2
Na koniec dodać odsączoną z zalewy, mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos.
Krok 2 - Gulasz wieprzowo - warzywny z nutą grzybową foto
3
Ewentualnie doprawić i zagotować. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Gulasz wieprzowo - warzywny z nutą grzybową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak