Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura pomarańczowo -imbirowa.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 2 kg
cukier 35 dag
imbir starty 0,5 łyżeczki
galaretka pomarańczowa 1 szt
Konfiturex 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura pomarańczowo -imbirowa.

Kroki postępowania

1
Owoce sparzyć, obrać dokładnie ze skórki i albedo. Porozdzielać na cząstki i każdą podzielić na 4 części. Połowę zmiksować na mus razem z imbirem .Do musu dodać pozostawioną połowę cząstek pomarańczy i wymieszać. Wsypać Konfiturex, wymieszać i zagotować, ciągle mieszając.
Krok 1 - Konfitura pomarańczowo -imbirowa. foto
2
Do gotujących się owoców wsypać cukier i galaretkę--gotować jeszcze 1 min. Zdjąć z ognia i mieszać, aż zniknie piana.
Krok 2 - Konfitura pomarańczowo -imbirowa. foto
3
Gorącą konfiturę nałożyć do wyparzonych słoików ,zamknąć i odwrócić do góry dnem.
Konfiturę wykorzystujemy do deserów
Krok 3 - Konfitura pomarańczowo -imbirowa. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 15.01.2014 18:17
Wspaniała konfitura.Już wiem dlaczego umieściłeś te wspaniałe desery.
iwi 15.01.2014 15:28
Super konfitura

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak