Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 6 plastrów
ser topiony 3 szt
pieczarki 20 dkg
cebula biała 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w panierce

Pieczarki podsmażamy z solą i pieprzem. Cebulę kroimy w pióra.
Na grubsze plastry szynki rozkładamy połowę małego serka topionego, trochę pieczarek i trochę cebuli. To zwijamy i panierujemy - najpierw w jajku, a potem w bułce tartej. Tak przygotowaną szynkę smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 04.03.2014 09:20
fajny pomysł
Dorota37 18.02.2014 11:54
szynka tak na bogato
Wacław 17.01.2014 10:17
szybko i smacznie :-)
anemon 16.01.2014 08:47
Ciekawy pomysł na szybka przekąskę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak