Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewkowiec na oleju rzepakowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
brązowego cukru 200 gram
marchew 200 gram
tartych orzechów włoskich 50 gram
owoców kandyzowanych różnych 3 łyżki
mąka tortowa 200 gram
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żurawina
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
olej rzepakowy 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: marchewkowiec na oleju rzepakowym

Kroki postępowania

1
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem brązowym .

Dodałam mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia i szczyptę soli .
Krok 1 - marchewkowiec na oleju rzepakowym foto
2
Żurawinę, orzechy i owoce kandyzowane .
Krok 2 - marchewkowiec na oleju rzepakowym foto
3
Teraz dodajemy marchew.
Krok 3 - marchewkowiec na oleju rzepakowym foto
4
Cynamon i przyprawa do piernika na samym końcu .

Wlałam olej i wymieszałam.
Krok 4 - marchewkowiec na oleju rzepakowym foto
5
Wysmarowałam margaryna blaszkę i posypałam bułka tartą.

Przełożyłam ciasto , wstawiłam na 50 minut piekłam w 170 stopniach na środkowym poziomie piekarnika.

Ciasto marchewkowe może być i na wigilię z dużą ilością bakali i olejem rzepakowym pasuje idealnie.
Krok 5 - marchewkowiec na oleju rzepakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 15.01.2014 11:54
apetycznie wygląda:)
Sylwia26 15.01.2014 09:50
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak