Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka lodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier 10 dag
cukier puder 2 łyżki
maliny świeże 15 dag
lody 50 malinowe

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka lodowe

Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne. W garnku zagotować 0,5 l wody z cukrem i kolejno gotować po 3 jabłka przez 5 minut. Powinny być dość miękkie ale nie rozgotowane. Wyjąć je i ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na krem. Do wydrążonych w jabłkach wgłębień nałożyć lody, udekorować bitą śmietaną i świeżymi malinami. Podawać zaraz po przygotowaniu. Do syropu, w którym gotuje się jabłka można dodać wanilię, wówczas nabiorą one niepowtarzalnego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak