Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z dżemem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2/3 szklanki
mąka ziemniaczana 1/3 szklanki
cukier 1/3 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
jaja 2
olej 1/3 szklanki
dżem kwaśny 1 mały słoik
Soda oczyszczona Prymat 1 czubata łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z dżemem

Sypkie produkty mieszamy ze sobą, łączymy z mokrymi(nie trzeba nic ubijać). Dodajemy pół słoika dżemu, wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Drugą część dżemu wykładamy na wierzch ciasta i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez ok 30-40 min. Po lekkim przestygnięciu wyjmujemy ciasto z blachy i papieru.

Ja użyłam dżemu porzeczkowego domowej roboty.
Porcja odpowiednia do blaszki tzw keksówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 14.01.2014 23:26
bardzo apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak