Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki z solą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
margaryna 10 dkg
jajko 1 szt
kwaśna śmietana 3,5 łyżka
białko
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki z solą

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy. Dodajemy margarynę, jajko oraz śmietanę. Zagniatamy ciasto i wkładamy je na 12 godzin do lodówki.
Krok 1 - Talarki z solą foto
2
Następnie ciasto rozwałkowujemy. Małą szklaneczką wykrawamy w cieście krążki. Kółeczka nakłuwamy widelcem.
Krok 2 - Talarki z solą foto
3
Krążki smarujemy białkiem i oprószamy solą morską.
Krok 3 - Talarki z solą foto
4
Pieczemy około 10 minut w temp. 190 stopni, na złoty kolor.
Krok 4 - Talarki z solą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.03.2014 08:47
rewelacyjne
caralajna 23.02.2014 21:44
świetne do chrupania
RenataZ-et 28.01.2014 18:56
smaczna słona przekąska
kate.500 22.01.2014 08:23
pyszne przekaski
Jadwiga/Jaga85 14.01.2014 22:20
Przepis zabieram- SUPER JEST!
patryska76 14.01.2014 21:52
Fajny pomysł na domowe krakersy ;-)
treonina 14.01.2014 21:29
fajny przepis! chętnie wypróbuję 
Monika10 14.01.2014 20:42
super talarki
Katarzyna54 14.01.2014 19:13
lubię takie zagryzaczki
dwa pokoje z kuchnią 14.01.2014 18:47
świetne! wypróbuję chętnie ten przepis
Patriszja
Patriszja 14.01.2014 18:38
smakowite ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak