Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybek po Litewsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka 1 szklanka
śmietana kwaśna 1 szklanka
masło 2 łyżki
szczypiorek siekany 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybek po Litewsku

Do śmietany dodajemy jajka , a następnie mąkę i miksujemy. Dodajemy szczypiorek i natkę pietruszki, doprawiamy do smaku, mieszamy dokładnie. Na patelni z dołkami rozpuścić masło , nalać ciasto do dołków i smażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak