Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z kurczaka 1/2 kg
wątróbki drobiowe 30 dkg
żurawina 2 łyżki
śliwki suszone 8 szt
jajko 1 szt
majeranek 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka z żurawiną

Usmażone mięso kurczaka oddzieliłam od kości. Wątróbki usmażyłam na oleju.

Żurawinę i pokrojone na kawałki śliwki zalałam szklanką wrzątku. Namoczyłam 15 minut, odcedziłam i w wywarze z nich namoczyłam pokrojoną czerstwą bułkę. Gdy wchłonęła płyn, odcisnęłam ją.

Mięso, wątróbkę i odciśniętą bułkę zmiksowałam razem. Dodałam żurawinę i śliwki, doprawiłam solą, białym i ziołowym pieprzem oraz majerankiem.Wbiłam jajko, wymieszałam. Włożyłam do formy i piekłam ok. 20 minut w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.03.2014 20:55
ciekawy przepis!
alaaa 17.02.2014 20:10
domowy pasztet najlepszy
malina 21.01.2014 09:53
pasztet z żurawiną - świetny pomysł
Anna169Hosz 15.01.2014 12:10
Pyszności!
pestka 15.01.2014 09:09
smaczny pasztet i świetna propozycja podania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak