Pierogi z kasza gryczaną

Pierogi z kasza gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • CIASTO: mąki razowej

    200 g
  • mąki typ 550

    200 g
  • wody

    1/2 szklanki
  • oliwy z oliwek

    1 łyżka
  • kaszy gryczanej

    1 szklanka
  • cebuli

    1 szt
  • sera białego

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto z podanych składników, podałam je „na oko”, więc w razie potrzeby należy dolać wody lub dodać mąki. Kaszę ugotować w 2 szklankach wody, cebulę posiekać, podsmażyć na złoto, ser zemleć. Wymieszać wszystko razem, ja wymieszałam w rozdrabniaczu. Zlepiać pierogi, podawać z cebulka lub skwarkami. Smacznego.

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

19.10.2012 18:16
są przepyszne

SYLKA

07.07.2012 20:57
uwielbiam pierogi

babcia

10.06.2012 12:31
pyszne

kaja1991

29.03.2012 10:18
pycha;p

iknbozka

24.11.2011 15:57
fajne

pioge7

08.11.2011 08:24
super

owocówka

29.10.2011 06:28
super

Anna133

13.10.2011 22:03
ciekawy

Angelika10

08.08.2011 21:57
Pierożki są pyszne.

bietka

20.07.2011 07:16
ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat