Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone płotki

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawionych płoci 8
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone płotki

Kroki postępowania

1
Sprawione płotki umyć dokładnie i osuszyć najlepiej ręcznikiem papierowym. Każdą z nich posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym i zostawić na 30 minut.
Krok 1 - Smażone płotki foto
2
Po tym czasie na patelnię wlać olej, rozgrzać go. Ryby obtaczać w mące
Krok 2 - Smażone płotki foto
3
i smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor z obu stron.
Krok 3 - Smażone płotki foto
4
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Krok 4 - Smażone płotki foto
5
Podawać gorące.
Krok 5 - Smażone płotki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.01.2014 15:53
świeża rybka to jest to co lubię :)
halina17 14.01.2014 13:33
Dobra ryba tylko ma bardzo dużo drobnych ości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak