Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasztany jadalne w karmelu

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 600 g
cukier 3/4 szkl
masło 1 łyzka
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasztany jadalne w karmelu

Kasztany przepłukać, ponacinać i zalać wodą. Gotować 20 min.
Odcedzić, lekko przestudzić i obrać ze skorupek.
Na suchą patelnię wsypać cukier i mieszając rozpuścić, dodać maso, szybko i energicznie mieszając, następnie dodać kasztany i mieszać by całe umoczyly sie w karmelu, na koniec skropić rumem i szybko zdjąć na durzy talerz lub tace rozkladając osobno by sie nie posklejały. Wystudzić.
Kasztany w karmelu to słodka przegryzka na podwieczorek :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 19.01.2014 23:41
trzeba się skusić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak