Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna zupa tajska

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 400g
trawa cytrynowa 2
limonka 1
bulion warzywny 1,5
marchew 1
pierś z kurczaka ok.400g
sos rybny 2 łyżki
pasta curry 2 łyżki czerwona
pasta curry 1 łyżka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna zupa tajska

*Marchew pokroić w cienkie paseczki.
*Imbir posiekać, kurczaka pokroić w kosteczkę.
*Do garnka wlać bulion oraz dodać pokrojonego kurczaka. Gotować na małym ogniu.
*Trawę cytrynową rozbić, wyjąć twardy środek i zostawić w całości.
*Do bulionu dodać marchew,imbir, trawę cytrynową, pastę curry zieloną i czerwoną, sos rybny oraz mleko kokosowe.
*Zagotować, następnie wycisnąć sok z limonki i dodać do zupy.
*Przed podaniem wyjąć trawę cytrynową.

Do zupy można dodać również liście kaffiru oraz kolendrę (w moim przypadku udekorowałam bazylią, bo mój partner nie przepada za kolendrą :/)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 15.01.2014 15:53
mmm wyśmienita :)
Olga_SK 14.01.2014 14:01
Oryginalne :)
wwwiolka 13.01.2014 19:36
Ja dodałabym jeszcze krewetki, ale zapowiada się pysznie. Moje smaki.
Pyszota 13.01.2014 18:30
aż się chce spróbować
noninka77 13.01.2014 18:18
świetna zupka:)
cukiereczek 13.01.2014 18:11
wygląda apetycznie
Agata3 13.01.2014 18:01
Super zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak