Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt duży z budyniem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
olej 4 łyżki
budyń śmietankowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt duży z budyniem

Kroki postępowania

1
Oddzielamy białka od żołtek.Następnie białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, po czym po kolei dodajemy żołtka, następnie olej, i make wymieszana z budyniem i proszkiem do pieczenia.
Krok 1 - Biszkopt duży z budyniem foto
2
Przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy okolo 30 min w temp 180 C z termoobiegiem
Krok 2 - Biszkopt duży z budyniem foto
3
Polecam spory biszkopt idealny do tortów .
Krok 3 - Biszkopt duży z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 08.03.2014 14:50
bardzo lubię
RenataZ-et 27.02.2014 21:31
super biszkopt
Łukasz15 18.01.2014 18:06
Wygląda pysznie
Wafelek2601 15.01.2014 22:32
To coś dla mnie
IZABELA29 13.01.2014 19:56
fajny wyszedł
natalia.doradca 13.01.2014 19:23
Tej wersji jeszcze nie znałam :) fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak