Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowy z kiwi
Kroki postępowania
Piekarnik nagrzać do 175 stopni.
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Jak już będzie roztopiona poczekać aż lekko przestygnie.
Żółtka ubić z 0,5 kubka cukru. Następnie ciągle ubijając powoli dodawać roztopioną czekoladę.
Jak już ciasto będzie upieczone wyciągnąć je z piekarnika i poczekać aż ostygnie. Następnie przekroić je na pół.
Kiwi obrać, zmiksować z jednym kieliszkiem żelatyny i łyżką cukru pudru (nie trzeba bardzo dokładnie). Następnie przełożyć 3/4 musu na połówkę ciasta (włożoną w formę).
Do 1/4 musu z kiwi wlać jogurt grecki, 2 łyżki cukru pudru, drugi kieliszek żelatyny i zmiksować razem. Przełożyć na mus z kiwi. Przykryć drugą połówką ciasta i wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.