Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęce nerki w sosie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
czosnek ząbki 1
masło roślinne 1 łyżka
śmietana 30% 1 szklanka
sól
pieprz
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęce nerki w sosie

Kroki postępowania

1
Nerki cielęce należy ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Po ostudzeniu kroimy je w poprzek na ok 1-centymetrowe plasterki.
Krok 1 - Cielęce nerki w sosie foto
2
Cebulę kroimy w piórka, a czosnek dokładnie siekamy lub przeciskamy przez praskę - przesmażamy na roztopionym maśle. Cebulę doprawiamy solą, pieprzem i pikantną mieszanką przypraw (lub chili), kiedy się zeszkli dodajemy cielęce nerki i jeszcze chwilę podsmażamy.
Krok 2 - Cielęce nerki w sosie foto
3
Następnie wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i smażymy do czasu aż całość się nieco zagęści.
Krok 3 - Cielęce nerki w sosie foto
4
Podajemy samo, z chlebem, kaszą lub ryżem.
Krok 4 - Cielęce nerki w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.01.2014 07:20
Świetna potrawa :)
Magula 13.01.2014 13:14
OO to nie brzmi smacznie
Anitapaj 13.01.2014 09:42
bardzo ciekawe danie :)
gosia56 13.01.2014 08:44
super ale ja nie jem takich rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak