Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone w papierze ryżowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 szt
bułka tarta pikantna 3 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sos sojowy na farsz 1,5 łyżeczki
papier ryżowy 10 szt
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mielone w papierze ryżowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone wymieszać z jajkami,bułką tartą,sosem sojowym i doprawić do smaku.
Krok 1 - mielone w papierze ryżowym foto
2
Papier ryżowy zwilżyć w ciepłej wodzie,na nim położyć porcję mięsa i zawinąć jak krokiety
Krok 2 - mielone w papierze ryżowym foto
3
Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. podawać z ulubionym sosem do mięs.
Krok 3 - mielone w papierze ryżowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.01.2014 21:55
ciekawy pomysl
Krystyna32 15.01.2014 18:40
fajny pomysł
Róża1 14.01.2014 22:36
ale pyszności!!!!
halina17 13.01.2014 11:06
Dobry pomysł na mięso mielone.
Sroczka 12.01.2014 21:42
Ależ one musiały być pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak