Kaszanka podsmażana z jabłkami na ostro ;

Kaszanka podsmażana z jabłkami na ostro ;

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    3 cienkie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na złoto na 2 łyżkach oleju. Gdy cebula będzie już usmażona odłożyć na bok 3 łyżeczki .Do pozostałej na patelni cebuli dodać obraną z osłonek i pokrojoną kaszankę i łyżkę masła. Smażyć mieszając aż kaszanka się rozpadnie .Doprawić majerankiem ( sporo ) i mielonym pieprzem .W tym czasie kiedy kaszanka się smaży pokroić jabłka w plastry ( bez obierania ), wydrążyć gniazda nasienne .Posolić , popieprzyć , posypać majerankiem .Na dużej patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju .Na gorący kłaść plastry jabłek i obsmażać po 2 minuty z każdej strony .Podawać z podsmażonymi ziemniakami układając kaszankę na plastrach jabłek .Na wierzchu kłaść po łyżeczce cebuli . Moim zdaniem doskonale pasują do tego kiszone ogórki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

23.09.2012 18:45
Prezentuje się bardzo apetycznie, aż ślinka cieknie.

ajres

10.01.2012 00:05
super

ajres

10.01.2012 00:04
super

ajres

10.01.2012 00:04
super

zbysio

07.11.2011 16:53
0000000000000000

kasiurek

15.08.2010 08:41
wygląda smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat