Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racukopy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
mąka pszenna 1 szkl
mleko 2% 1 szkl.
mąka żytnia 1/2 szkl
jajko
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: racukopy

Kroki postępowania

1
grzyby namoczyć na noc,rano ugotować,kapustę zalać wodą ugotować,odcisnąć połaczyć z grzybami,przesiekać.
Krok 1 - racukopy foto
2
do miski włożyć kapustę z grzybami,dodać mąki,mleko ,jajko,przyprawić solą i pieprzem oraz papryką,wymieszać.
Krok 2 - racukopy foto
3
Kłaśc łyżką na rozgrzany olej,smażyć na rumiano.
Krok 3 - racukopy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 13.01.2014 18:34
ciekawy pomysł, pewnie bardzo smaczne :)
halina17 12.01.2014 19:25
Ciekawa nazwa.
Amellia 12.01.2014 19:21
smaczne mniam
Grazyna0211 12.01.2014 19:07
ciekawy pomysł i nazwa
sylwia_sl 12.01.2014 17:59
Na pewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak