Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie :)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
szpinak mrożony 1 szklanka
koperek 1 pęczek
mąka wg uznania
jajko 2 sztuki
sól do smaku
do okraszenia: boczek, słonina
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie :)

ziemniaki gotuję dzień wcześniej.

szpinak podsmażam na maśle.

na drugi dzień miele ziemniaki ,dodaję pokrojony koperek i szpinak ,jajka,sól do smaku oraz tyle mąki aby masa nie kleiła się ,ale nie za dużo bo będą twarde.

wyrabiam.

z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego,na środku palcem robię dziurkę.

na wrzącą i osoloną wodę wrzucam kluski gotuję 1 minutę od wypłynięcia.
podaję podsmażone .

**************** Smacznego ******************

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 12.01.2014 19:17
Ulepszona wersja tradycyjnych kluseczek :)
Ania84 12.01.2014 18:34
uroczo wygladaja
ao_12 12.01.2014 17:22
Pyszności, fajna odmiana dla klusek :)
Maria 70 12.01.2014 16:36
Ciekawa wersja.
eMMe 12.01.2014 15:55
Świetne kluski:)
pawel123 12.01.2014 15:46
mnmm pakce lizać
Agata3 12.01.2014 15:44
fajny pomysł na tradycyjne kluski:)
babajaga1969 12.01.2014 15:41
smaczne muszą być
mic 12.01.2014 15:40
Podejrzewalem ze ze szpinakiem po zdjeciu.fajna odmiana klasycznych.
2milutka 12.01.2014 15:33
rewelacyjnie wyglądają
malaczarna23 12.01.2014 15:27
mniam,ze szpinakiem i koperkiem muszą być przesmaczne:)
Monika10 12.01.2014 15:09
ładnie wyglądają
gosia561 12.01.2014 15:06
fajna wersja
Kuchenka 12.01.2014 14:56
super apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak