Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z boczkiem, cebulą i serem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej typ 500 500 g
świeżych drożdży 25 ml
mleko 200 ml
soli 1 łyżeczka
cukru 1 łyżeczka
ketchup pikantny
do posmarowania ciasta
Dodatki ( ilość zależy od nas
boczek wędzony
cebula
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
zioła włoskie
zioła dalmatyńskie
jogurt naturalny 100 ml
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z boczkiem, cebulą i serem

Do miski wsypać mąkę i sól i przemieszać. W miseczce rozetrzeć drożdże z cukrem, dodać je do maki, wlać olej, jogurt i mleko i wyrobić ciasto. Odstawić je w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi sową objętość ponownie je wyrobić, podzielić na 3 części i każdą rozłożyć w formach do tarty o średnicy 35 cm ( mierząc u góry ) wysmarowanej olejem i wysypanej mąką. Boczek pokroić w paski a cebulę w piórka. Ciasto posmarować ketchupem, posypać pokrojonym boczkiem i cebulą a na koniec startym serem i posypać przyprawami. Tak przygotowane pizze odstawić do lekkiego podrośnięcia ciasta a potem piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut. Podając można polać dodatkowo ketchupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 12.01.2014 14:12
ulubiona mojego męża
ssylwiaa 12.01.2014 13:49
bardzo smaczna ;)
Megg 12.01.2014 12:06
przepyszna taka domowa pizza
Sylwia26 12.01.2014 11:52
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak