Sos egipski z kolendrą

Sos egipski z kolendrą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyzki posiekanych śierzych listków kolendry

  • 4 pomitory

  • 2 cebule

  • po szczypcie zmielonego kminku i oregano

  • sól, pieprz

  • jogurt

    1/2 szklanki
  • olej do smażenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić, usunać nasiona.
cebule obrać, posiekać.
Rozgrzać olej, zeszklić cebule.
Dodać pomidory, smażyć kilka minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito lub zmiksować, ostudzić.
Dodać jogurt kolendrę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat