Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos egipski z kolendrą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 łyzki posiekanych śierzych listków kolendry
4 pomitory
2 cebule
po szczypcie zmielonego kminku i oregano
sól, pieprz
jogurt 1/2 szklanki
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos egipski z kolendrą

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić, usunać nasiona.
cebule obrać, posiekać.
Rozgrzać olej, zeszklić cebule.
Dodać pomidory, smażyć kilka minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia, przetrzeć przez sito lub zmiksować, ostudzić.
Dodać jogurt kolendrę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak