Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIELONE MIELONE

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 250 g
mięso wołowe bez kości 250 g
jajko 1 szt
natka pietruszki duża garść
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZIELONE MIELONE

Kroki postępowania

1
Mięso przepuszczamy przez maszynkę, cebulę siekamy, czosnek przepuszczamy przez praskę, siekamy natkę pietruszki, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Krok 1 - ZIELONE MIELONE foto
2
Mieszamy wszystko dokładnie kształtujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - ZIELONE MIELONE foto
3
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja uwielbiam pomidory ze śmietaną.
SMACZNEGO!!!!!!
Krok 3 - ZIELONE MIELONE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.01.2014 08:04
uwielbiam rozmaite mielone pycha
Monika58 11.01.2014 21:37
lubię zielone - w sam raz dla mnie
Janina 11.01.2014 21:21
Lubimy mielone;)
V_kuchareczka 11.01.2014 21:12
Na pewno są pyszne
idealme 11.01.2014 20:51
mniam ale pycha!
adelajda 11.01.2014 20:35
lubię dobre mielone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak