Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana ziemniakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
ziemniaki 5 szt
bekon 20 dag
cebula 1 szt
szczypior z cebuli posiekany 3 łyzki
czosnek ząbki 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana ziemniakami

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Bekon pokroić w grubą kostkę i wraz z cebulką i rozgniecionym czosnkiem przysmażyć na patelni. Dodać ziemniaki i wszystko razem zrumienić.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć środki i nałożyć farsz z ziemniaków. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika posypać posiekanym szczypiorem z cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 17.07.2011 22:20
u mnie teraz cukiniowo więc przepis na czasie
Iwona51
Iwona51 10.04.2011 20:54
smaczne
Kuchareczekjeden 24.03.2011 14:17
pycha i pieknie wygląda
MAR3STA 04.02.2011 17:19
ale mam ochotę na ta cukinie;)
Monika193
Monika193 28.09.2010 11:27
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak