Sposób przygotowania
Ciasto naleśnikowe :2 jajka, 2 szklanki mleka, 1,5 szklanki mąki
Zmiksować razem składniki ciasta naleśnikowego , odstawić na ok. pół godz (najlepiej do lodówki).
Mięso mielone zasmażyć delikatnie z cebulką. Dusić przez 20 minut na wolnym ogniu. odsączyć. Doprawić solą i pieprzem.
Na Naleśniki nakładać farsz mięsny i zawijać.
Przygotowane krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni do zrumienienia
Zmiksować razem składniki ciasta naleśnikowego , odstawić na ok. pół godz (najlepiej do lodówki).
Mięso mielone zasmażyć delikatnie z cebulką. Dusić przez 20 minut na wolnym ogniu. odsączyć. Doprawić solą i pieprzem.
Na Naleśniki nakładać farsz mięsny i zawijać.
Przygotowane krokiety obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni do zrumienienia
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Klaudia007
rakow2
Bart
kielcok1
Barbara55
szajba2
cukiereczek