Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 1 sztuka
mięso mielone wołowe 60 gram
pomidor 40 gram
cebula 20 gram
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
bazylia 2 listki
twaróg 20 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

Kroki postępowania

1
Pomidora, bazylię i cebulkę siekamy w drobną kosteczkę.
Mięso mielone wymieszamy wraz z twarogiem białym, pomidorem, cebula i bazylią. Całość doprawiamy do smaku przyprawami.
Krok 1 - Faszerowana papryka foto
2
Paprykę płuczemy i odcinamy kapelusik. Następnie delikatnie tak by jej nie uszkodzić wydrążamy pozbawiając pestek i białych błonek.
Krok 2 - Faszerowana papryka foto
3
Następnie do wydrążonej papryki wkładamy farsz dokładnie uklepując. Wstawiamy do piekarnika na blasze delikatnie posmarowaną oliwą.
Krok 3 - Faszerowana papryka foto
4
Paprykę pieczemy około 20 min w temperaturze 200*C. Podajemy na ciepło.
Smacznego :)
Krok 4 - Faszerowana papryka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 14.01.2014 23:22
aż ślinka cieknie :P
kasienka23 11.01.2014 16:05
pyszna papryka!
GOSIA18 11.01.2014 14:42
ciekawie się zapowiada
Niki22 11.01.2014 14:15
Oj była bardzo dobra :)
kriko 11.01.2014 10:18
musi byc pyszna
PIOTR11 11.01.2014 09:21
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak