Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w koperku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koper świeży 2 pęczki
ząbek czosnku 2 szt
śmietana 12% 150 ml
pieprz do smaku
matijasy 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w koperku

Kroki postępowania

1
Śledzie wymoczyć (najlepiej przez kilka godzin i wymieniać wodę).
Krok 1 - Śledzie w koperku foto
2
Koperek posiekać a obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
Krok 2 - Śledzie w koperku foto
3
Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki i wymieszać ze śmietaną, koprem oraz czosnkiem. Doprawić pieprzem – ja nie solę bo zwykle i tak są słone. Odłożyć do lodówki na godzinę. Smacznego.
Krok 3 - Śledzie w koperku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.01.2014 15:36
na pewno są pyszne !
patryska76 11.01.2014 11:23
Świetnie muszą smakować śledzie w takim koperkowym sosie ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak