Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1/2 kg
masło 2 łyż
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka do obiadu

Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Mało roztapiamy w rondlu. Dodajemy fasolkę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie dodajemy bułkę tartą. Dusimy co jakiś czas mieszając do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 02.03.2014 15:20
pyszna fasolka
Alex_M 07.02.2014 11:07
lubię taką do obiadu
ONY_za_kare 18.01.2014 12:02
lubię też taką fasolkę
w mojej kuchni 10.01.2014 22:23
taką fasolkę lubię do podjadania i do obiadu
Agata3 10.01.2014 22:20
najlepszy dodatek do obiadu!:)
kasiaw 10.01.2014 22:01
nie wiem co ten przepis ma wnieść fasolka to fasolka a bułkę do niej chyba każdy zrobić potrafi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak