Knedlowa rolada ze szpinakiem:

Knedlowa rolada ze szpinakiem:

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • mąka

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo smaczny dodatek do mięs w sosie. Wbrew pozorom wcale nie jest skomplikowana przy robieniu. Mniej przy niej pracy niż z kopytkami .
Szpinak podsmażyć na maśle, doprawić mini kostką czosnkową , pieprzem .Dusić chwile by sok odparował. Ostudzić . .Ziemniaki utłuc na gładkie puree. Zagnieść ciasto ( jak na kopytka ) z ziemniaków, jajka , szczypty soli i takiej ilości mąki by ciasto było zwarte ale nie twarde . Ciasto ziemniaczane rozłożyć na wysypanym mąka blacie kuchennym ( stolnicy ) na kształt prostokąta o grubości 2 cm . Na ciasto wyłożyć szpinak .Zwinąć ciasto jak roladę wzdłuż dłuższego boku . Lnianą serwetkę wysmarować olejem . Zawinąć w nią roladę ziemniaczaną . Gotować w osolonym wrzątku przez 20 minut od ponownego zagotowania po włożeniu knedla do wrzątku . Wyjąć . Zostawić by dobrze odciekła . Odwinąć . Pokroić w grube plastry .

Jeśli jest przygotowana wcześniej to pozostawić w serwecie i podgrzewać tak zawiniętą na parze bezpośrednio przed podaniem .

Jeśli miało bo to być to samodzielne danie to można dać więcej szpinaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mira85

05.02.2013 17:02
rewelacyjne

maciek7

24.06.2012 15:38
pycha

edyta18-20

07.10.2010 16:52
wygląda wyśmienicie

IlonaAlbertos

15.09.2010 19:05
Uwielbiam szpinak, a rolada wygląda bajecznie.

justyna111

14.09.2010 16:53
fajna

Lidia11

14.09.2010 16:43
fajnie to wygląda

Mysiunia

13.09.2010 17:47
nie jadlam nigdy szpinaku, ale mysle ze taka roladka jest smaczna:)

izoldaaa6

09.09.2010 13:07
super roladka

SmakolykiJoanny

09.09.2010 09:46
rewelacja

Kate131

08.09.2010 13:45
ŚLICZNA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat