Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki w sosie koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żoładki kurze 1 kg
cebula 1 szt
koperek 2 pęczki
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 200 ml
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki w sosie koperkowym

Żołądki oczyścić, zalać wodą i gotować 15 minut. Po tym czasie wodę wylać zalać świeżą i gotować na małym ogniu 90 minut. Następnie żołądki odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Wlać bulion i zagotować. Następnie dodać posiekany koperek, śmietanę oraz sól i pieprz. Na koniec sos zagęścić mąkę i przełożyć pokrojone żołądki. Gotować jeszcze razem około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 22.01.2014 22:39
to coś dla mnie
Jagódka77 16.01.2014 14:05
bardzo lubię żołądki w każdej postaci, te na pewno są rewelacyjne
Anitapaj 15.01.2014 01:39
smakowite ;)
fotoviderek 11.01.2014 14:26
Pyszności :)
kasienka23 10.01.2014 20:28
w sosie koperkowym jeszcze nie robiłam!
Krzysztof15 10.01.2014 18:15
idealne,bardzo lubie
cukiereczek 10.01.2014 17:34
na obiad idealne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak