Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki w biszkopcie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 300 ml
śmietana 12-procentowa 600 ml
cukier kryształ 5 łyżek
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka malinowa 1 szt
galaretka brzoskwiniowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki w biszkopcie

Przygotowanie:
1) upiec biszkopt z 5 jajek, przekroić na pół,
2) galaretki rozpuścić i po ostudzeniu wstawić do lodówki,
3) mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę, ostudzić,
4) śmietanę ubić na sztywno z cukrem, dodać żelatynę,
5) pokrojone galaretki wymieszać ze śmietaną,
6) na biszkopt wyłożyć mase galaretkową i przykryć drugim biszkoptem.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 12.10.2016 18:32
ładnie wygląda
Maniek2 28.02.2014 21:31
super ciacho
mysza666 11.01.2014 13:57
Fajny pomysł
SmacznaPyza 10.01.2014 18:05
dlaczego nie ma przepisu na biszkopt albo linku do takiego potrzebnego do tego konkretnego ciasta ?
cukiereczek 10.01.2014 17:34
wspaniały przepis
Konczi 10.01.2014 16:58
wygląda super
nogawkuchni 10.01.2014 16:36
Pyszne ciasto,wygląda bardzo smakowicie,lubię tego typu wypieki, wyśmienity deser.
Marta1986 10.01.2014 16:31
fajne ciasto
Janina 10.01.2014 16:22
Super ciasto;)
Monika10 10.01.2014 16:19
kolorowo i pysznie
artur7 10.01.2014 15:56
az smaku nabralem na kawalek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak