Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

20 dag mielonej wieprzowiny,sól,pieprz mielony,15 dag wytopionego na skwarki boczku
cebula 1 szt.
ziemniaki 75 dag
mąka 4 dag
oliwa 1 łyżka
majeranek 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem :

Połowę ziemniaków ugotować i utłuc . Drugą połowę utrzeć na tarce i odcisnąć . Wymieszać oba rodzaje ziemniaków z mąką i osolić . Na oliwie usmażyć cebulę . Dodać majeranek . Włożyć mięso , sól , pieprz . Smażyć . Ciasto ziemniaczane podzielić na 12 części .Uformować okrągłe placki . Na każdy nałożyć farsz . Zwijać w kulkę . Gotować w osolonym wrzątku 20 minut aż wypłyną . Wyjąć łyżką cedzakową . Okrasić .

Doskonale smakują z zasmażaną kiszoną kapustą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 28.01.2013 09:45
extra
Joanna108
Joanna108 12.12.2011 12:53
aż mi ochota na takie pyzy przyszła ... chyba się skuszę i na jutrzejszy obiad przygotuję :)
patusia 03.08.2011 10:50
pycha :)
wedith1 30.12.2010 10:57
Mmmmmm...... pyzy......jak ja dawno ich nie jadłam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak