Sposób przygotowania

dzień wcześniej gotuję ziemniaki.
do miski dodaję wcześniej zmielone ziemniaki oraz mąkę jajka i sól , pietruszkę i koperek siekam i dodaję do masy ,całość zagniatam .
z ciasta roluję cienki wałek ,tnę na skos i ostrą stroną noża spłaszczam robiąc wgłębienia.
wodę z dodatkiem soli i łyżki oleju gotuję , na wrzącą wodę wrzucam kopytka i gotuję od wypłynięcia 1 minutę.
odcedzam ,hartuję i polewam tłuszczykiem albo podsmażam na patelni (takie są najlepsze)

Komentarze

  • 0
    imgp0040-3
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    zawsze to coś innego niż zwykłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bogusia19

    super kopytka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta11

    bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Wyglądają kusząco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Zgadzam się z Tobą, odsmażane kopytka są jeszcze lepsze :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlenka.S

    świetne, bardzo smacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    świetne kopytka, bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    ao_12

    ja też uwielbiam odsmażane kopytka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    Oj zjadloby się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !