Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka na zielono

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg.
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
pietruszka zielona 1 pęczek
koperek 1 pęczek
sól do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka na zielono

dzień wcześniej gotuję ziemniaki.
do miski dodaję wcześniej zmielone ziemniaki oraz mąkę jajka i sól , pietruszkę i koperek siekam i dodaję do masy ,całość zagniatam .
z ciasta roluję cienki wałek ,tnę na skos i ostrą stroną noża spłaszczam robiąc wgłębienia.
wodę z dodatkiem soli i łyżki oleju gotuję , na wrzącą wodę wrzucam kopytka i gotuję od wypłynięcia 1 minutę.
odcedzam ,hartuję i polewam tłuszczykiem albo podsmażam na patelni (takie są najlepsze)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.01.2014 14:13
Oj zjadloby się
ao_12 10.01.2014 19:58
ja też uwielbiam odsmażane kopytka :)
Katarzyna54 10.01.2014 17:25
świetne kopytka, bardzo lubię
Marlenka.S 10.01.2014 16:57
świetne, bardzo smacznie wyglądają
Ankha 10.01.2014 16:32
Zgadzam się z Tobą, odsmażane kopytka są jeszcze lepsze :)
natalia.doradca 10.01.2014 15:31
Wyglądają kusząco :)
Marta11 10.01.2014 14:20
bardzo apetyczne
bogusia19 10.01.2014 13:34
super kopytka
as28 10.01.2014 12:59
fajny pomysł
matesko 10.01.2014 12:58
zawsze to coś innego niż zwykłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak