kopytka na zielono

kopytka na zielono

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg.
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

dzień wcześniej gotuję ziemniaki.
do miski dodaję wcześniej zmielone ziemniaki oraz mąkę jajka i sól , pietruszkę i koperek siekam i dodaję do masy ,całość zagniatam .
z ciasta roluję cienki wałek ,tnę na skos i ostrą stroną noża spłaszczam robiąc wgłębienia.
wodę z dodatkiem soli i łyżki oleju gotuję , na wrzącą wodę wrzucam kopytka i gotuję od wypłynięcia 1 minutę.
odcedzam ,hartuję i polewam tłuszczykiem albo podsmażam na patelni (takie są najlepsze)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

teresa18

11.01.2014 14:13
Oj zjadloby się

ao_12

10.01.2014 19:58
ja też uwielbiam odsmażane kopytka :)

Katarzyna54

10.01.2014 17:25
świetne kopytka, bardzo lubię

Marlenka.S

10.01.2014 16:57
świetne, bardzo smacznie wyglądają

Ankha

10.01.2014 16:32
Zgadzam się z Tobą, odsmażane kopytka są jeszcze lepsze :)

natalia.doradca

10.01.2014 15:31
Wyglądają kusząco :)

Marta11

10.01.2014 14:20
bardzo apetyczne

bogusia19

10.01.2014 13:34
super kopytka

as28

10.01.2014 12:59
fajny pomysł

matesko

10.01.2014 12:58
zawsze to coś innego niż zwykłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat