Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z farszem szpinakowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 1 sztuka
szpinak mrożony brykiet 0,5 opkowania
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia 5 łyzek
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 0.5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z farszem szpinakowym

Kroki postępowania

1
Łopatkę mieloną przekładamy do miski. Cebule obieramy i trzemy na tarce- dodajemy do mięsa. Wsypujemy przyprawę do mięsa mielonego, pieprz i przeciśnięty czosnek. Mieszamy składniki.
Krok 1 - Kotleciki z farszem szpinakowym foto
2
Formujemy kotleciki, na środek każdego kładziemy 1 kawałek zamrożonego szpinaku- brykietu. Przykrywamy mięsem i formujemy pożądany kształt.
Krok 2 - Kotleciki z farszem szpinakowym foto
3
Kotleciki panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju z 2 stron.
Krok 3 - Kotleciki z farszem szpinakowym foto
4
Upieczone kotleciki podajemy z ryżem i dowolną sałatką- na zdjęciu marchewka na gęsto - pikantna.
Krok 4 - Kotleciki z farszem szpinakowym foto
5
Kotleciki podajemy na ciepło do obiadu...a gdy nam zostaną idealnie nadają się pokrojone na kanapkę.
Krok 5 - Kotleciki z farszem szpinakowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.01.2014 19:31
kotleciki pod moje smaki :)
Malinka 11.01.2014 09:10
Bardzo smaczne kotleciki i do tego ze szpinakiem, mniam!
nogawkuchni 10.01.2014 16:39
Bardzo ciekawy pomysł i smakowite kotlety,muszę wypróbować,bo zapowiadają się pysznie i z pewnością są świetne.
Pusia 10.01.2014 16:11
bardzo dobre
bogusia19 10.01.2014 13:33
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak