Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, osuszyć, po czym podzielić na podudzia i udka.

Przygotować marynatę.
Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z 1 cytryny. Połączyć sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę i musztardę - dokładnie wymieszać. Dodać zioła, jeśli nie macie świeżego tymianku, użyjcie suszonego z torebki.



Marynatą zalać i dokładnie natrzeć mięso - odstawić przynajmniej na 1 godzinę w chłodne miejsce.

Kiedy udka przejdą już marynatą, układamy je na blasze. Jeśli marynata została w naczyniu, w którym marynowaliśmy mięso, wylewamy ją na udka.
Na udkach układamy plasterki cytryny.

Pieczemy w 180 stopniach C 30 minut, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 30 minut.

Komentarze

  • 0
    imgp0040-3
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    sanielcia

    wyglądają obłędnie
  • 0
    010
    Opublikowano

    2milutka

    rewelacyjne muszą być..
  • 0
    original
    Opublikowano

    zChatyNaKoncuWsi

    Wyglądają pysznie, nigdy nie robiłam kurczaka z cytryną
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    łatwe i pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !