Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowiak

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ryżowa 1,5 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
maślanka 1,5 szklanki
olej 1/3 szklanki
jajko 3
jabłka 2-3
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowiak

Suche składniki łączymy ze sobą w misce i mieszamy. Dodajemy po kolei jajka, olej, maślankę. Ścieramy jabłka na tarce i dodajemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną masłem i bułką tartą. Pieczemy przez ok 40 min w 180 st.C

Mąkę ryżową uzyskamy w łatwy sposób mieląc ryż biały, lub brązowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak