Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łagodny sos whisky do mięs

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

whisky 20 ml
mąka pszenna 1 szczypta
bulion 100 ml
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łagodny sos whisky do mięs

W rondelku zagotowujemy bulion. Dodajemy masło. Nieustannie mieszając redukujemy sos. Podlewamy whisky. Ewentualnie możemy zagęścić szczyptą mąki. Garnek zdejmujemy z ogniu nie przerywając mieszania. Tak przygotowanym sosem polewamy wcześniej przygotowane mięso: steki wołowe, polędwiczkę wieprzową albo dziczyznę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.06.2014 21:34
Podoba mi się :)
olkaaa 26.01.2014 10:23
jeszcze nie miałam okazji spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak