Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babu Ganesh - zapiekany bakłażan z farszem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
pietruszka 1 natka
bazylia świeża 1 garść
szpinak świeży 1 garść
pieprz do smaku
sól do smaku
figi 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Babu Ganesh - zapiekany bakłażan z farszem

Przygotowanie:
Warzywa myjemy.
Bakłażana przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ tak aby powstały nam dwie miseczki bakłażanowe.
Cukinię wraz ze skórką kroimy na kosteczkę. Siekamy czosnek. Warzywa wraz z resztą składników wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy. Następnie wszystko blendujemy. Wypełniamy miseczki z bakłażana i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 40 minut.


Gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 09.01.2014 20:13
Lubię takie warzywa.
monia2005 09.01.2014 19:10
piękne zdjęcie ,wygląda bardzo zachęcająco
Romanowka 09.01.2014 13:00
Wygląda rewelacyjnie, dla mnie bomba!
pawel123 09.01.2014 12:59
ale to pysznie wygląda
krystyna330 09.01.2014 12:57
bardzo apetyczne
Anna169Hosz 09.01.2014 12:53
Pięknie się prezentuje.
Czyki 09.01.2014 12:40
Na takie cudo to i ja bym się skusiła:)
kriko 09.01.2014 12:37
wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak