Farsz otoczony kurczakiem :

Farsz otoczony kurczakiem :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • •1 kurczak

  • przyprawa uniwersalna

  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • wątróbka drobiowa

    15 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • olej

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki (czosnkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć i osuszyć kurczaka. Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na 1 łyżce oleju . Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Wątróbkę usmażyć na 1 łyżce oleju . Jajko rozdzielić na żółtko i białko . Białko ubić na pianę .Zmiksować w malakserze paluszki z wątróbką i żółtkiem .Wymieszać z usmażoną cebulą , pieczarkami , natką pietruszki , 2 łyżkami masła, pianą z białka . Doprawić solą , pieprzem , majerankiem .Nadziać farszem kurczaka. Spiąć szpilkami do mięsa lub zszyć kurczaka tak by farsz nie wypadał w czasie pieczenia. Kurczaka natrzeć pastą zrobioną z 1 łyżki oliwy, papryki mielonej , curry, majeranku, pieprzu, Ziarenek smaku i majonezu .Włożyć kurczaka do rękawa do pieczenia - dobrze zamknąć . Piec w temperaturze 200 stopni przez godzinę .Wyjąć . Pociąć na porcje , tak by na każdym kawałku kurczaka była porcja farszu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

14.11.2010 08:02
Jaki ciekawy farsz:)

Smakosz6

20.10.2010 09:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat