Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak (około 1kg)
marchew 3
pietruszka 1
seler ćwiartka
por
cebula 1
makaron nitki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek

Kroki postępowania

1
Myjemy kurczaka(u mnie połówka ok 1,20 kg)i wrzucamy do garnka z zimną wodą. Gotujemy na małym ogniu, zbieramy powstałą na wierzchu pianę.
Krok 1 - Rosołek foto
2
Dodajemy warzywa(cebulę opalamy nad ogniem), ziele angielskie i liście laurowe, solimy i pieprzymy. Cały czas gotujemy na małym ogniu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec wyjmujemy pora i cebulę.
Krok 2 - Rosołek foto
3
Gotujemy makaron w osolonej wodzie, odcedzamy, nakładamy na talerz i zalewamy rosołem. Można opcjonalnie posypać natką pietruszki
Krok 3 - Rosołek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 08.01.2014 22:48
Tradycyjny najlepszy.
smerfna_chatka 08.01.2014 22:23
pyszności mniam
pawel123 08.01.2014 22:08
ale smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak