Naleśniki z serem

Naleśniki z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    100 g
  • cukier

    200 g
  • cukier waniliowy

  • tłuszcz do smażenia

  • mąka

    800 g
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    900 g
  • woda

  • sól

  • słonina

    60 (do smażenia)
  • ser biały

    1 (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać jaja, sól, mleko, wymieszać ciasto na jednolita masę i rozprowadzić wodą.

Patelnie dobrze rozgrzać, smarować słoniną i smażyć naleśniki.
Naleśniki smarować serem, zwijać w rulony lub złożyć w prostokąt.

Naleśniki ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem, polać z wierzchu roztopionym tłuszczem ( smalec wymieszany z margaryną ) i zrumienić w piekarniku lub obsmażyć na patelni.

NADZIENIE Z SERA:
Ser zemleć w maszynce, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

11.10.2011 12:42
pyszne

gusia1000

10.03.2011 00:13
Robię takie i polecam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat