Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z królika

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 kawałek
por 1 mały kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarenka
sól i pieprz
woda 2 litry
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z królika

Królika umyć, podzielić na porcje. Do garnka wlać wodę, dodać królika, zagotować. Następnie zebrać łyżką z rosołu, powstałe szumowiny. Warzywa obrać, opłukać, dodać do rosołu, razem z przyprawami. Rosół gotować na bardzo słabym ogniu do miękkości mięsa. Rosół podawać z makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 08.01.2014 14:50
ciekawa jestem smaku
Monika10 08.01.2014 14:28
rosół pyszny i zdrowy jadłam już taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak