Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso w słoiku - konserwa w słoiku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 6 kg
czosnek 1 główka
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: mięso w słoiku - konserwa w słoiku

Łopatkę zmieliłam na sitku o grubych oczkach, boczek na małych. Czosnek obrałam przepuściłam przez praskę, dodałam do mięsa, wszystko razem mieszałam z przyprawami dość długo, dodając zimną przegotowaną wodę, aż masa zrobiła się kleista. Na noc zostawiłam w lodówce, po to by mięsko dobrze przeszło przyprawami. Następnego dnia doprawiam je ponownie.
Mięsko wkładałam do wyparzonych półlitrowych słoików, ( na 3/4 wysokości ) szczelnie zamknęłam. Pasteryzowałam dwukrotnie. pierwszego dnia godzinę, następnego ponownie godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 08.01.2014 21:15
bardzo lubię taką
Małgorzata106 08.01.2014 18:07
super smak
everay 08.01.2014 17:20
napewno pyszne:))
Łukasz15 08.01.2014 12:30
Pyszne mięsko
maciek7 08.01.2014 12:12
rewlacyjny przepis :)
Paolcia 08.01.2014 12:00
mmmm uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak